П`ятниця, 19.04.2024, 05:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

У суботу 1 листопада розпочато реєстрацію учасників для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році. Участь у пробному тестуванні надає абітурієнтам можливість скласти пробний тест та ознайомитися з процедурою проведення основної сесії ЗНО.

Під час проведення пробного тестування будуть враховані зміни у процедурі зовнішнього незалежного оцінювання, зокрема абітурієнти матимуть можливість обрати для виконання завдань з української мови і літератури, а також математики тести двох рівнів складності: базового та поглибленого.

Також, за бажанням, учасники матимуть можливість скласти пробні тести з біології, географії, історії України, математики, фізики та хімії мовами національних меншин.

Пробне тестування традиційно буде проведено у березні впродовж двох сесій.

21 березня відбудеться проб ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Додав: benrem | Дата: 02.11.2014 | Коментарі (0)

Міністерством освіти і науки презентовано проект Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років. Документ буде схвалений після процедури громадського обговорення.

Проект концепції підготовлено Стратегічною дорадчою групою "Освіта" для надання консультативної та експертної підтримки Міністерству освіти і науки у розробці Дорожньої карти освітньої реформи.

Концепція охоплює п’ять основних напрямів розвитку освітньої галузі, реформування яких здійснюватиметься впродовж наступних років.

Автори концепції наголошують, що впродовж усього періоду існування незалежної України в освітньому секторі країни накопичувалися численні проблеми системного характеру, основними з яких є занепад матеріально-технічної бази, старіння педагогічних кадрів, низька заробітна плата, зниження со ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: benrem | Дата: 24.10.2014 | Коментарі (0)

Ігор Лікарчук

Цікавий і повчальний експеримент провів один із регіональних центрів оцінювання якості освіти спільно з департаментом освіти облдержадміністрації. Учителям було запропоновано скласти тести, укомплектовані завданнями, що використовувалися у 2008–2012 рр. для проведення зовнішнього незалежного оцінювання їхніх випускників. 

Результати шокували не лише працівників регіонального центру оцінювання якості освіти, а й чиновників від освіти. Правильно виконали всі завдання, які були включені до тестів, лише 37 педагогів із 973, що взяли участь в експерименті. Жоден із представників педагогічної спільноти 14 сільських районів та міст цієї області не зміг правильно виконати всі завдання тесту. Менше ніж 25% завдань виконали 11 вчителів математики із 752 учасників експерименту, 33 викладачі англійської мови з 577, 26 із 410 вчителів фізики... Основна кількість педагогів змогла виконати лише 50&nd ... Читати далі »

Переглядів: 434 | Додав: benrem | Дата: 22.10.2014 | Коментарі (0)

15 жовтня в Україні стартував громадський проект масових онлайн-курсів (MOOC). На сьогодні проект «Prometheus» пропонує декілька курсів від викладачів Київського національного університету Шевченка, Київського політехнічного інституту та Києво-Могилянської академії.

Одним з перших курсами проекту стали «Історія України: від Другої світової війни до сучасності» викладача КНУ ім. Тараса Шевченка Івана Патриляка. Успішне завершення курсу дасть змогу отримати електронний сертифікат, який підтверджуватиме здобуті знання.

Реєстрація відкрита на сайті http://prometheus.org.ua.

 

Переглядів: 414 | Додав: benrem | Дата: 15.10.2014 | Коментарі (0)

Український інститут національної пам’яті підтримує позицію, висловлену Президентом України, про неприйнятність святкування дня захисника Вітчизни 23 лютого за «календарем сусідньої країни» і пропонує встановити День захисника України 14 жовтня, покликаючись на історичні традиції вшанування українського війська. Враховуючи, що 14 жовтня 1942 року також вважається днем заснування Української повстанської армії, УІНП у своїх методичних рекомендаціях приділяє цій темі спеціальну увагу, як такій, що викликає значне суспільне зацікавлення та є предметом завзятих дискусій.

 

Джерело: www.ippo.if.ua

Переглядів: 579 | Додав: benrem | Дата: 15.10.2014 | Коментарі (0)

14 жовтня 2014 року Президент України видав указ про встановлення Дня захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня. 

Джерело: http://www.president.gov.ua

Переглядів: 395 | Додав: benrem | Дата: 14.10.2014 | Коментарі (0)

У 2015 році усі одинадцятикласники складатимуть єдиний тест з української мови, результати якого зараховуватимуться як державна підсумкова атестація за підсумками навчання у школі, а також як зовнішнє незалежне оцінювання, результати якого можуть бути використанні при вступі до вищого навчального закладу.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський під час прес-конференції щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році.

За словами Полянського, цього навчального року Міністерство освіти і науки та Український центр оцінювання якості освіти створять єдині тести для оцінювання знань випускників шкіл лише з української мови, а тестування з цього предмета планується провести у квітні.

Він також повідомив, що поєднання зовнішнього незалежного оцінювання з іншими пр ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: benrem | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

Український центр оцінювання якості освіти з 2015 року змінить принцип оцінювання тестових робіт абітурієнтів при проведенні ЗНО. Зокрема, при оцінюванні результатів зовнішнього незалежного оцінювання будуть введені показники "склав" та "не склав".

Абітурієнти, які отримають оцінку "тест не склав", не зможуть використовувати результати тестування з відповідного предмета під час конкурсного відбору до вищого навчального закладу у поточному році.

У коментарі Освіта.ua директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук роз’яснив майбутню методику оцінювання тестів, а також спростував інформацію про скасування рейтингового бала ЗНО.

За його словами, кількісний показник у 124 прохідних бали був запроваджений у рейтингову систему оцінювання задля того, щоб до університетів не вступали абсолютно непі ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Додав: benrem | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

Пропонуємо Вашій увазі документальний фільм присвячений історії Карпатської Русі, рекомендуємо використати його для самоосвіти та в роботі

Переглядів: 380 | Додав: benrem | Дата: 07.10.2014 | Коментарі (0)

Захід організовано департаментом загальної середньої та дошкільної освіти МОН спільно з Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума».

Під час семінару директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Юрій Кононенко підкреслив важливість заходу та роль історії у патріотичному вихованні.

«Важко оцінити роль історії України як навчального предмету в виховані дітей в той час, який ми зараз переживаємо»,- підкреслив директор департаменту.

Ігор Щупак, кандидат історичних наук, директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» ознайомив учасників семінару з роботою XVII засідання Українсько-Польської Комісії експертів з питань удосконалення змісту шкільних підручників історії та географії, що працювала у м. Познань (Республіка Польща).

Як за ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: benrem | Дата: 07.10.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »