П`ятниця, 19.04.2024, 06:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
На початку грудня цього року Міністерством освіти і науки було видано наказ № 1689, яким були затверджені нові програми зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти з кожного навчального предмета.

... Читати далі »
Переглядів: 427 | Додав: benrem | Дата: 30.12.2013 | Коментарі (0)

Для проведення уроків, виховних заходів, шкільних лінійок доцільне використання відеоматеріалів, світлин та документів. Пропоную скористатися матеріалами харківського сайту з дослідження історії Голодомору 1932-1933рр.
Переглядів: 388 | Додав: benrem | Дата: 21.11.2013 | Коментарі (0)

Міністерством освіти і науки визначено 4 з 10 варіантів, що будуть запропоновані учням 10-х класів для складання тесту моніторингу якості освіти з історії України.

Проведення моніторингу якості загальної середньої освіти з історії України за результатами навчання учнів 10 класів в основній школі відбудеться 13 листопада 2013 року.

За результатами відбору номерів варіантів тестів, шляхом випадкових чисел, кожен десятикласник складе один з наступних номерів тестів:

"Історія України. 10 клас. Збірник завдань для проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів в основній школі" (авт. Пометун О.І., Власов В.С., Комаров Ю.С.): № 4, № 5, № 6, № 8.
Відповідно до методичних рекомендацій з проведення моніторингу номери чотирьох завдань, що містяться у збірниках, між учнями має розподілити вчитель, який проводить моніторинг.


Переглядів: 418 | Додав: benrem | Дата: 12.11.2013 | Коментарі (0)


Проведення моніторингу якості та рівня знань, які учні отримують в загальноосвітніх навчальних закладах – необхідна складова подальшого розвитку системи середньої освіти загалом. Попри те, що проведення такого моніторингу в Україні було розкритиковане експертами ще на своїх початках, вчителі, учні та батьки були категорично проти виконання наказу МОН, а багато хто побачив у цьому процесі новий механізм для заробляння грошей – ідея оцінки якості загальної середньої освіти є правильною і на часі.

Тільки лінивий не втомлюється повторювати, що середня освіта деградує, що зі студентами-першокурсниками неможливо працювати в університетах, до яких вони елементарно не готові. Деякі ВНЗ роблять перші семестри ввідними та вчать того, чого мала навчити школа. Зрозумілим є факт, що так далі бути не може і треба щось змінювати. Однак, для того, щоб реформа чи зміни мали ефект, треба спочатку зрозуміти, а що ж не гаразд – на якому рівні чи в якому кл ... Читати далі »
Переглядів: 497 | Додав: benrem | Дата: 09.11.2013 | Коментарі (0)

Відповідно до методичних рекомендацій з проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі, тестування десятикласників буде проведено з дванадцяти навчальних предметів: української мови, історія України, геометрії, біології, алгебри, фізики, іноземної мови, хімії, технологій, всесвітньої історії, української літератури та географії.

Згідно з графіком проведення моніторингу якості освіти, тестування учнів відбудеться у період з 12 листопада до 12 грудня. Отже тестування з визначених предметів відбуватимуться за наступним графіком:

12 листопада, вівторок - українська мова;
13 листопада, середа - історія України;
14 листопада, четвер – геометрія;
19 листопада, вівторок – біологія;
21 листопада, четвер – алгебра;
26 листопада, вівторок – фізика;
28 листопада, четвер - іноземна мова;
3 грудня, вівторо ... Читати далі »
Переглядів: 476 | Додав: benrem | Дата: 05.11.2013 | Коментарі (0)

У Міністерстві освіти і науки переконують, що моніторинг якості освіти учнів 5-х та 10-х класів покликаний допомогти отримати об’єктивну інформацію про результати навчання і якість освіти дітей. Про це йдеться у заяві поширеній Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти.

В інституті повідомили, що основою моніторингового дослідження є точні масові педагогічні вимірювання, які повинні забезпечити об’єктивне оцінювання досягнутого учнями рівня навченості та встановлення його відповідності запланованим результатам і нормам навчання, визначення рівня викладання, якості, актуальності та повноти змістового наповнення навчальних предметів тощо.

"Об’єктами моніторингу якості освіти є зміст освіти; рівень і якість сформованості знань, умінь і навичок учнів (рівень навчальних досягнень); результати навчально-виховного процесу, засоби, що використовуються для їх досягнення; діяльність навчальних закладів тощо", - наголошують в Інститу ... Читати далі »
Переглядів: 473 | Додав: benrem | Дата: 16.10.2013 | Коментарі (0)

Як відомо, метою проведення пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення тестування. Враховуючи це воно буде проведено з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО в 2014 році.

Згідно з наказом Українського центру оцінювання якості освіти, пробне тестування буде проведено з одинадцяти навчальних предметів.

Традиційно ПЗНО буде проведено упродовж двох сесій - 22 та 29 березня. Учасники пробного ЗНО зможуть взяти участь тільки в одному із запропонованих в той чи інший день тестувань.

22 березня регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть тестування з української мови і літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітньої історії та однієї з іноземних мов: англійської, німецької, французької або іспанської.

Відповідно 29 березня абітурієнти матимуть можливість скласти пробне ЗНО з математики, історії України, біології, географії, світово ... Читати далі »
Переглядів: 421 | Додав: benrem | Дата: 16.10.2013 | Коментарі (0)

Міносвіти оприлюднено кваліфікаційні характеристики професій (посад) педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів. Про це йдеться у відповідному наказі освітнього відомства.

Документом визначено, що кваліфікаційні характеристики посад педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів та установ освіти сприятимуть підбору і розстановці кадрів, підвищенню їхньої ділової кваліфікації, раціональному розподілу праці, створенню дієвого механізму розмежування функцій, повноважень та відповідальності між працівниками, а також встановленню єдиних підходів у визначенні їхніх посадових обов’язків та кваліфікаційних вимог, що до них висуваються.

Кваліфікаційні характеристики мають застосовуватися як нормативні документи і можуть служити основою для розробки посадових інструкцій, що містять конкретний перелік пос ... Читати далі »
Переглядів: 820 | Додав: benrem | Дата: 16.10.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 »