Четвер, 28.03.2024, 20:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Проведення міністерських тестів у школах перенесено
21:06
Проведення міністерських тестів у школах перенесено
У Міністерстві освіти і науки вирішено перенести проведення моніторингу якості загальної середньої освіти учнів 5-х та 10-х класів. Про це офіційно повідомляється у наказі міністра Табачника, що був оприлюднений на сайті відомства лише ввечері 14 жовтня.

Як відомо, саме у понеділок 14 жовтня в усіх школах країни мав розпочатися моніторинг якості знань школярів. Незважаючи на це, лише окремі міські та обласні органи управління освітою  заздалегідь повідомили педагогічних працівників про перенесення проведення моніторингу на інші дати.

Згідно з міністерським рішенням, моніторинг буде проведений у період з 12 листопада по 12 грудня цього року, а офіційною причиною його перенесення стали зміни графіку проведення учнівських канікул в окремих регіонах.

Як відомо, проведення моніторингу ініційовано Міністерством освіти та за визначенням ідеологів має на меті оцінити стан системи освіти та отримання об’єктивної інформації про якість освіти у початковій та основній школі.

Передбачається, що учні 5-х класів складатимуть моніторингові тести з 5-ти навчальних предметів: математики, українська мова, предмета "Я і Україна", іноземної та російської мов.

Учням 10-х класів доведеться скласти 10 моніторингових тестів з української мови, алгебри, біології, іноземної мови, хімії, історії України/всесвітньої історії, геометрії, географії, фізики, та технологій.

Моніторинг буде проведений шляхом тестування учнів за спеціальними збірниками завдань, що вже викликало недовіру педагогічної спільноти до прозорості та справжньої мети проведення заходу.

Збірники завдань з кожного навчального предмета складатимуться з 10 варіантів тестів. На виконання тестів з кожного предмета учням 5-х та 10-х класів буде відведено 45 хвилин.

Джерело: http://osvita.ua/
Переглядів: 477 | Додав: benrem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: