Четвер, 18.04.2024, 18:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Тестування учасників зовнішнього оцінювання з історії України було проведено у п’ятницю 20 червня.

За умови правильного виконання усіх завдань тесту учасники зможуть отримати 90 тестових балів. Після визначення результатів кожного учасника, тестові бали будуть конвертовані в шкалу від 100 до 200 балів.

З метою орієнтовного розрахунку отриманого результату з історії України, абітурієнти можуть скористатися критеріями оцінювання тестових завдань та орієнтовно обчислити власний бал ЗНО за 200-бальною шкалою, використовуючи результати, що були отримані учасниками тестування у попередніх роках.

Результати тестування з історії України будуть оголошені після перевірки всіх тестових робіт учасників ЗНО. Про дату оголошення результатів буде повідомлено додатково.

Правильні відповіді на завдання тесту з історії України.

Переглядів: 454 | Додав: benrem | Дата: 23.06.2014 | Коментарі (0)

Міністерством освіти і науки запропоновано для громадського обговорення новий проект Концепції профільного навчання в старшій школі.

Концепція визначає засади навчання, яке здійснюється у загальноосвітніх навчальних закладах на третьому рівні формальної освіти згідно з Міжнародним стандартом класифікації освіти – повна загальна середня освіта.

Згідно з концепцією, суть профільного навчання полягає в якомога повнішому задоволенні і розвитку пізнавальних інтересів, нахилів і здібностей учнів, їхніх освітніх потреб, зумовлених орієнтацією на майбутню професію і подальшими життєвими планами.

Зміст профільного навчання містить інваріантний (спільний, однаковий для всіх учнів) і варіативний складники.

Концепцією також визначено, курси за вибором, які посідають особливе місце в структурі змісту профільного навчання, способи організації профільного навчання, а також умови реалізації Концепції.

З проектом концепції профільного навчання можна озна ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: benrem | Дата: 16.06.2014 | Коментарі (0)

Міністерством освіти і науки розроблені рекомендації щодо навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів та структури 2014/2015 навчального року.

В освітньому відомстві наголошують, що відповідно до законодавства, структуру навчального року мають встановлювати загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з місцевими органами управління освітою.

У наступному навчальному році міністерство рекомендує організувати навчальні заняття за семестровою системою: І семестр - з 1 вересня до 26 грудня, ІІ семестр – з 12 січня до 29 травня.

Осінні канікули рекомендовано провести з 27 жовтня до 2 листопада, зимові - з 29 грудня до 11 січня, весняні - з 23 до 29 березня.

Навчальний рік випускників початкової, основної та старшої школи буде завершено проведенням державної підсумкової атестації.

Шкільні іспити учнів 4-х класів відбудуться у вигляді підсумкових контрольних робіт з 12 до 21 травня з трьох предметів: читання, української мови та ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Додав: benrem | Дата: 16.06.2014 | Коментарі (0)

10 червня 2014 року відбулася прес-конференція керівництва Міністерства освіти і науки України щодо діяльності МОН за 100 днів роботи та реформування освітньої галузі.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти, під час прес-конференції міністр Сергій Квіт підкреслив, що головним пріоритетом в діяльності Міністерства є підвищення якості освіти: «Міністерство відмовляється від репресивних функцій і стає партнером навчальних закладів у досягненні якості. Ми також відмовляємося від корупції як складової частини управління».

Міністр особливо наголосив, що Міністерство намагається реагувати на всі скарги, які надходять, і жодної не залишити без уваги.

Він зазначив, що стратегія МОН перш за все пов’язана із законопроектами: «Протягом двох років ми працювали над законопроектом «Про вищу освіту». Він прийнятий у Верховній Раді у першому читанні. На 19 червня він запланований у порядку денному для другого читання. Наступний закон ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: benrem | Дата: 11.06.2014 | Коментарі (0)

27 травня 2014 р. об 11 годині в актовій залі Міністерства освіти і науки відбудеться Всеукраїнська нарада з питань загальної середньої освіти у контексті розроблення базового Закону України "Про освіту". Про це повідомили у прес-службі освітнього відомства.

На розгляд будуть запропоновані питання щодо 12-річної освіти, доступності якісної освіти, педагогічної свободи вчителя та його соціального захисту, національного характеру освіти і національного виховання, захисту освітніх прав представників національних меншин, розвитку інклюзивної освіти.

Також будуть розглянуті питання модернізації змісту освіти, профільного навчання у старшій школі, реформування методичної служби та інститутів післядипломної педагогічної освіти, нової системи відбору та грифування підручників та посібників, децентралізації та дебюрократизації управління освітою, дистанційного навчання та ролі Інтернету в освіті.

Переглядів: 437 | Додав: benrem | Дата: 26.05.2014 | Коментарі (0)

У Міністерстві освіти і науки за участю заступника міністра Павла Полянського та представників Українського інституту національної пам’яті відбулося засідання круглого столу на тему «Друга світова війна у навчальних програмах та підручниках з історії». Про це повідомили у прес-службі МОН.

У зв’язку із подіями останнього часу в країні учасники круглого столу констатували, що підручники з історії впливають на те, яке розуміння війни складається в молоді, і формують їхнє ставлення до неї. Саме тому, висвітлення Другої світової війни в українських підручниках, є вкрай важливою проблемою.

Ключове питання, на якому наголосили всі учасники круглого столу, - в українських підручниках з історії має бути не радянський, а український погляд на Другу світову війну. На думку науковців, такий, відмежований від радянського дискурсу, погляд формує сьогоденну українську молодь і формуватиме нові покоління українців.

Педагоги і науковці також погодилися ... Читати далі »

Переглядів: 348 | Додав: benrem | Дата: 12.05.2014 | Коментарі (0)

Міністерством освіти і науки опубліковано електронні збірники завдань державної підсумкової атестації учнів 4-х, 9-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів у 2013/14 навчальному році.

Як відомо, цього року освітнє відомство розширило повноваження педагогічних колективів навчальних закладів при проведенні державної підсумкової атестації учнів у виборі способу проведення ДПА.

Зокрема, у листі МОН щодо проведення державної підсумкової атестації зазначається, що школи можуть обрати спосіб проведення державної підсумкової атестації: або за збірниками завдань, затвердженими Міністерством освіти і науки, або у вигляді письмових робіт за завданнями, розробленими Інститутами післядипломної педагогічної освіти. Також для проведення ДПА можна використовувати збірники завдань, що видані у 2011-2013 роках.

Виняток становитимуть державна підсумко ... Читати далі »

Переглядів: 374 | Додав: benrem | Дата: 31.03.2014 | Коментарі (0)

В наступний вівторок, 25 березня 2014 р. планується проведення виїздного МО вчителів суспільствознавчого циклу.

Планується виїзд до м.Львів із відвіданням Національного музею ім.А.Шептицького та оглядова екскурсія центральної частини старого Львова.
Про участь у виїзді прошу повідомляти за тел. 2-20-80 (Роман Васильович)
Переглядів: 415 | Додав: benrem | Дата: 18.03.2014 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України внесло зміни до наказу від 29.11.2013р. № 1658 «Про строки, форми, зміст і підготовку державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2013/2014 навчальному році», за якими ЗНЗ дозволяється обирати форму проведення ДПА.
Джерело: http://mon.gov.ua/

P.S. Івано-Франківський ОІППО розробляти письмові завданння на ДПА з історії та правознавства розробляти не буде, в звязку з браком часу та з технічних причин. На початку квітня 2014р. зявляється доступні офіційні електронні версії збірників ... Читати далі »
Переглядів: 411 | Додав: benrem | Дата: 17.03.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 12 13 »