Вівторок, 19.03.2024, 12:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 10

У 2015 році усі одинадцятикласники складатимуть єдиний тест з української мови, результати якого зараховуватимуться як державна підсумкова атестація за підсумками навчання у школі, а також як зовнішнє незалежне оцінювання, результати якого можуть бути використанні при вступі до вищого навчального закладу.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський під час прес-конференції щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році.

За словами Полянського, цього навчального року Міністерство освіти і науки та Український центр оцінювання якості освіти створять єдині тести для оцінювання знань випускників шкіл лише з української мови, а тестування з цього предмета планується провести у квітні.

Він також повідомив, що поєднання зовнішнього незалежного оцінювання з іншими пр ... Читати далі »

Переглядів: 472 | Додав: benrem | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

Український центр оцінювання якості освіти з 2015 року змінить принцип оцінювання тестових робіт абітурієнтів при проведенні ЗНО. Зокрема, при оцінюванні результатів зовнішнього незалежного оцінювання будуть введені показники "склав" та "не склав".

Абітурієнти, які отримають оцінку "тест не склав", не зможуть використовувати результати тестування з відповідного предмета під час конкурсного відбору до вищого навчального закладу у поточному році.

У коментарі Освіта.ua директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук роз’яснив майбутню методику оцінювання тестів, а також спростував інформацію про скасування рейтингового бала ЗНО.

За його словами, кількісний показник у 124 прохідних бали був запроваджений у рейтингову систему оцінювання задля того, щоб до університетів не вступали абсолютно непі ... Читати далі »

Переглядів: 393 | Додав: benrem | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)