Четвер, 28.03.2024, 18:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №1121 від 01.10.2014р. "Про програми зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти" затверджено перелік програм зовнішнього незалежного оцінювання для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти. Пропонуємо Вашій увазі Програму зовнішнього незалежного оцінювання з історії України.

Переглядів: 377 | Додав: benrem | Дата: 06.10.2014 | Коментарі (0)

Українські історики створили сайт "ЛІКБЕЗ" для людей, які шукають надійне джерело для отримання компетентної історичної інформації, щоб сформувати свою позицію і мати можливість її обґрунтувати. Про це повідомляє «Українська правда. Життя».

В публікації зазначається, що на проекті "ЛІКБЕЗ" спростували вже понад 50 негативних стереотипів та очевидних перекручень щодо української історії.

Як розповідає координатор проекту Кирило Галушко, більшість міфів російської пропаганди крутяться кругом таких основних тем: що Крим і "Новоросія" — «исконно» російські території; що Україна — це штучне утворення, яке не має історії до 1991 року; що територія України — це подарунки або царів, або більшовицьких вождів.

На сайті "ЛІКБЕЗ" можна знайти прості роз’яснення щодо найпоширеніших перекручень української історії. А для тих, хто хоче дізнатися біл ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: benrem | Дата: 04.10.2014 | Коментарі (0)

На виконання листа Глави Адміністрації Президента України від 12.09.14р. №02-01/2608 надсилаємо підготовлені за участю Українського інституту національної пам‘яті методичні матеріали на тему «Вшанування пам‘яті жертв фашизму» для використання у проведенні відповідної інформаційно-пропагандистської роботи.

Вшанування пам’яті жертв фашизму
Методичні матеріали щодо вшанування пам'яті жертв фашизму (зокрема у зв’язку з Міжнародним днем пам'яті жертв фашизму, 14 вересня)
Рекомендована символіка вшанування пам’яті жертв фашизму
У 2014 році у Києві на офіційних заходах з нагоди річниці Перемоги над нацистською Німеччиною вперше було вжито європейську символіку пам’яті полеглих у війні - Червоний мак.
Ідея та графічне втілення стало результатом співпраці Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України.
... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: benrem | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Організація економічного співробітництва та розвитку ОЕСР (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) провела широкомасштабне вивчення особливостей учительської праці у країнах, що є членами ОЕСР, що отримало назву «Міжнародне дослідження систем викладання й навчання (Teaching and Learning International Survey, TALIS)».

Під час доповіді про отримані результати неодноразово звучало схвалення британської системи середньої освіти у порівнянні з іншими країнами світу. При цьому всі присутні: від керівника «Ofsted» (Office for Standards in Education, Children's Services and Skills – державної установи, що інспектує всі зареєстровані школи у Великобританії) Майкла Уілшоу до попереднього міністра освіти Маукла Гоува висловлювали захоплення системою освіти Сінгапуру, де молоді учні показують особливо високі результати у вивченні математики.

Також було відзначено, що в даний час найкраще співвідношення ціни та якості надає ... Читати далі »

Переглядів: 412 | Додав: benrem | Дата: 18.09.2014 | Коментарі (0)

Процес проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання необхідно об’єднати. На цьому наголосила голова Громадської ради при Міністерстві освіти і науки Галина Усатенко під час проведення експертної зустрічі, присвяченій підсумкам вступної кампанії, в якій взяли участь перший заступник міністра Інна Совсун та представники навчальних закладів Одеської, Львівської, Дніпропетровської та Харківської областей.

Голова Громадської ради при МОН зазначила, що попри драматизм і складність літа 2014-го року, вступна кампанія відбулася успішно.

Водночас, вона наголосила на невтішних результатах зовнішнього незалежного оцінювання з кількох базових дисциплін: "Це поглибило і виклики, і потребу в переосмисленні процедурних аспектів вступної кампанії".

За словами Усатенко, існують аспекти, які слід врахувати у наступних кампаніях. Це, зокрема, зміст і форма ЗНО, які показали паралельність шкільного навчання і підготовки до зовн ... Читати далі »

Переглядів: 395 | Додав: benrem | Дата: 12.09.2014 | Коментарі (0)

Шановні колеги подаємо зразок титульної сторінки календарного планування, та готові календарні планування на 5 та 6 класи

Переглядів: 469 | Додав: benrem | Дата: 12.09.2014 | Коментарі (0)

На виконання п.4 Плану Заходів управління освіти Яремчанського міськвиконкому (наказ №136 від 10.09.2014р.) подаємо посилання на Інтернет-ресурси рекомендовані Івано-Франківським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

Інтернет сторінки

1.    http://mvs.gov.ua – Міністерство внутрішніх справ України
2.    http://nvimu.com.ua – Національний військово-історичний музей України
3.    http://rada.gov.ua – офіційний портал Верховної Ради України
4.    http://www.galychyna.if.ua – газета «Галичина»
5.   ... Читати далі »

Переглядів: 509 | Додав: benrem | Дата: 10.09.2014 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України розробило рекомендації "Щодо забезпечення навчального-виховного процесу у 6 класі загальноосвітніх навчальних закладів у 2014/2015 навчальному році", пропонуємо Вашій увазі витяг із листа МОН №1/9-433 від 29.08.2014р.

Також для практичної роботи пропонуємо для ознайомлення підручник для 6 класу Бандровський, О.Г.Власов В.С. Всесвітня історія. Історія України

Переглядів: 445 | Додав: benrem | Дата: 05.09.2014 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України рекомендує у навчальних закладах спланувати цикл уроків мужності, які стануть фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави. Про це йдеться в листі МОН від 13.08.2014 року № 1/9-412.

Темами цих уроків мають бути мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, не зважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян. Варто згадати і про українців, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки.

Форми проведення уроків мужності можуть бути різноманітними, на вибір ... Читати далі »

Переглядів: 475 | Додав: benrem | Дата: 02.09.2014 | Коментарі (0)

Упровадження нових навчальних програм з предметів суспільствознавчого циклу, методичні рекомендації викладання суспільствознавчих предметів у 2014/2015 н.р.

26 серпня 2014 р. у приміщенні Яремчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (директор Іван Холошнюк) відбулася традиційне серпневе секційне засідання учителів суспільствознавчих предметів. У проведенні студій взяли участь представники управління освіти Яремчанського міськвиконкому, міського методичного кабінету, вчителі ЗОШ Яремчанської міськради. Під час роботи порушена проблематика теорії і практики втілення Державних стандартів освітньої галузі «Суспільствознавство».
Методист міського методичного кабінету  Роман Бенько ознайомив присутніх із особливостями нормативно-методичного забезпечення, основними підходами до навчання історії й інших суспільствознавчих предметів у 2014/2015 навчальному році, присутні проаналізували результативн ... Читати далі »

Переглядів: 449 | Додав: benrem | Дата: 28.08.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 »